Wednesday, August 14, 2013

Mr. AR

first time sy kua dgn awk sy br lepas kecewa dgn someone. sy fikir taknk ada someone special lagi dlm hidup sy.serik mmg serik awk. tp lpas sy knal awk sy rasa hidup sy mkin hari makin banyak perubahan. sy happy sgt. mgkin org lain tak fhm ape sy rase. tp sy cukup bersyukur sebab Allah jumpekn sy dengan awk. sy tahu sy tak sempurna, sy tahu sy banyak kekurangn, sy tak mcm girl lain sy serba ada. sy cume mampu mnyayangi dan mencintai awk. sy mintak maaf.. jujur..sy sngat sygkn awk. ikhlas dr hati sy. takde yang lain mampu mengubah rse kasih nie kat awk. pcye la.. andai sy takdapat bersama dgn awk satu ary nti. sy harap sgt awk bahagia. kbahagian awk adelah kekuatan sy. sy mintak maaf. sy kuat marah, sy mgkin tak memahami awk, sy slalu fkirkn dr sy.. andai sy ade mnyakitkan hati awk. maaf kn sy yer. sy tlis nie sbb sy rase nak tulis. ikhlas dr sy. ~julyana :)

Wednesday, April 17, 2013

happy 5 month :)

Assalamualaikum . and hyee all ! :)
okey da sebulan aku tak update blog aku..bgus2. nie sume klas punye pasal. hehe
ape2 pun hari nie aku n AR da 5 blan.. kjap jea kan? tak ksah lar ape pun. yg pntg aku bahagia ngn dyee. :) to AR... happy 5 month sayang <3 ermmm hari nie kite tak dpt contct kan? sbb bill tefon awak da hbiss.. sy pun takde kdit.. awak jge dri eh.. sy sntiase tgu awak k? :)
korg sume doakn kami eh.. thankss :') 


Monday, March 18, 2013

Happy 4 month :)

assalamualaikum and hyeeee ! 
fewwwww ! lame giler aku tak update kan? tu larr. cuti sem sampai lupe sume bnde..hehehe now aku da masuk sem baru.. wah2 jgn suke sangat yerr.. blambak2 kje yang aku kne buat niee.. just tunggu...~~ hehehe. btw hari nie da 4 bulan relation aku n AR. tu yang nak update sikit niee.. just  nak wishhh. hehe tapi kali niee so so so bored. AR keje n aku pun kelas berderet-deret.. mmg tak dapat jmpe. hmmm :'( sedihh je kan? tapi takpe..bkn tak dpt jmpe pun. insyaAllah law ade mase msty jumpe jugakk..hehe Rindu :* mmg lar rindu..sehari tak dgr suare pun dah gelabah semacam.hahahha teruknyerr la -..-  pape pun to AR. happy 4 month sayang. loveusomuch taww. walaupun awak jauh sy tetap ingat kat awak n stiase cube ade ngn awak wlaupun just dlm fon.hehehe syg awak..and thanks sbb  sntiase ade ngn sy walaupun awak sebuk kt sana..and bersusah payah datang jumpe sy kat sini. sy akn ingat tuu <3 t.care ya hubby. muaaahhh :*
okeyhh laa korg2. doakan kami yerrr.... daaa :3

Tuesday, February 19, 2013

Happy 3 month :)

Assalamualaikum... hyee korg.. 
sebenarnye aku nk wish happy 3 month untuk aku ngn AR. HEHEHE. sepatutnyer aku update mse 18 hb.. tp terlmbt sikit..takpe kan..?? rase macam kejap je da 3 bulan relation aku n AR.. ape2 pun to AR happy 3 month sayang.. terime kasih sebab cube buat yang terbaik untuk nana.. wlaupun bulan nie awak busy sangat mcm perdana menteri.. tp sy faham. awak kejee. sy pun final bulan niee.. so takde pape mslh la kan? yg pntg awak tak prnah lupe kat sy..n sentiase call n msj sy..tu pun dah cukup :) awak taw kan sy percayekan awak. sy harap awak tak sia2kan sume tu ehh... lpas nie sy cuti sem. cnfirm2 sy ssh nak jmpe awk sbb sy pun mybe bnyk kje nak buat kat sana.. sriously mesti rindu kat awak AR.. tp takpee. awak slalu ckp nnti kte akn jmpe jgk..sabarrr..:) hehe
thanks sbb buat sy gelak tiap hari ngn lawak awak tuu, gelak awak pun dah boleh buat sy gelak taw. heheehe :P ape2 pun thanks for everything..sy takkn lupe sume kenagan kitee . happy 3 month AR.. korg2 sume jgn lupe doakn yg terbaik untuk ktorg ehh.. harap sumenye berjalan lancar.. amin :) loveu all..muaahhh sikit :* hehe okeyyy byeee :)
Assalamualaikum korg. dah dinner blom niee ?
ermmmm. hmmm nak story mory ngn korg niee. hri nie aku rse cm gerammmmmmm sangat2 ! kat sape? haa nti korg akn taw jgk sape. sbb aku malas nak mntion nama n blaa blaa blaaa k.. macam nie la bile hidup dlm hostel.mcm2 perangai pelik jugak aku jmpee.. ade yg baik2. ade yg lawak2 jgk.. tp law prgai n mulut cm hampehh mmg tak leh kate ape lah kan... aku rse geram cm nak tumbuk2 dye sekuat hati. dush dush dushhh. haha ok2. rlex nana..sabar kan separuh daripada iman :) pape pun bile dah mlampau nanti akan ku ajarin dia... haha npe ttbe ade kuar bhase niee plk ?-,- okeyh laaa. skg aku nk siap2 nk studyy..esok ade paper pulakkk
-,- wish me luck okeyyy.. byeee <3

Monday, February 18, 2013

titibe jeaa -,-

Assalamualaikum korg ! sihat hari niee ? 
hmmm ttbe plak aku rase rindu kat kwn2 skolah aku n zaman skolah..waaaa nanges kejap :( sriously rindu sangat2 ouhhhh... dah rindu punye rindu aku pun cari ape2 yang boleh mgingatkan.. ok hasilnyee. tgok pic kat bwah nieee :')


Haaa... nie je lar yg aku nak sharee.. sume nie gmbar time2 last kami kat skolah tahun 2010 tak silap kan ?ok betul lah tu...tapi ade jgk yg time klass.. PONTENG kejap..haha..  arrrr okeyy sriously aku rindu korg sume n rindu time2 mcm niee... :'( bile ouhh nak g skolah balikk. mcm dluu, lepak kat blakang block, mkn ramai2, lepak satu mejaa.pastuu blik same2..sweet memory <3 
hope korg tak lupe sume nie eh. n aku pun takkan lupe. promise ! :)


Saturday, February 16, 2013

roommate kite :')

Hyee korg. buat ape malam-malam nie? 
haa nie aku nak share skit ngn korg. tengok kat bawah niee.. 


Haaa.. nmpak kan ? nie dak2 bilik aku kt ptpl...ok aku knalkan sorg2 k.. yg tinggi2 tu name dye kak zaty umur 21 sbb tu aku pgil akk.aku kan br 20..cecehhh :D kak zaty nie amek kos culinary kat kolej niee. hebat taw dye masak. sedap ! *jgn kembag dah la eh.  Yang pkai baju pink suar hitam tu pulak najla.. adek nie amek kos makmal perubatan..rajin ouhh dye study. siang,malam,pagi,petang study..bguss teruskan okey adk. dye nie umur br 19.. tu pun blom msuk lagi 19nyerr.. budak lagi dye niee n keding je orgnyer.haha adek lek dek :D yang pkai bju klabu kotak2 tu ieda.. tu pun adek tapi dah ckup 19 tahun dahh..dye amek kos pelancongan.. dye nie manja skit kott..ceh manja kee? puihh. manja la sgt kan? -,-haha .yang baju biru kat sebelah aku tu pulak wiyaa. 19 tahun.. amek kos culinary jugak. dye dak bilik sblah. join sekaki :) yang lain2 tu aku taktaw p mane.. haaa cter dye dorg nie sume mmg best. ske buat bsing. kkdang degil mgalahkan budak2.. lagi2 kak zaty..haha jgn marah okey ! ape2 pun best la stu bilik ngn korg. mcm2 hal.hehe okey tu jee lah ehh. nak taw lebih lanjut sila search kat google k :) k byeee ! :P

Friday, February 15, 2013

rindu rindu rindu ^^

Assalamualaikum korg . hyeee. cm ner hari niee?
ade story mory yang nak dikongsikan tak? wahhh. aku hari nie happy gile la kan. nie sume pasal dua orang budak comel tu. terubat sikit rindu nie kat anak-anak buah yag manja n kdg2 lasak mgalahkn budak lelaki.. maklum lah dua org tu je anak buah yang ade.tu syg lebih skit tu..hehehhe esok dorg da nk balik brunei balik dah.. taktaw dpt jmpe budak2 nakal tu bila lps niee.. waaaaa.. msti rindu gilerrr :( okeyy ape2 pun tme kasih akk n mak sbb bwk dorg dtg shah alam semata-mata sbb nak bwk dorg jmpe nana.. okeyy tu je kott yg nak aku cter. takde bnde pun kn? hehehe k byeee ! ;D

Wednesday, February 13, 2013

classmate saya :)

Assalamualaikum and hyee korang sumee !


haaa.. tengok.. nampak tak dak2 klas aku.. amacammm?cun tak ?
dak klas aku mmg pompuan jea yang nampak.. yg boy2 nye mmg takde..hehe so gmbar nie di ambik pun masa malam persembahan kami.. sriously takkn lupe kenangan niee. hope dapat lepak cm gini lagi okeyy!
love  u all . k byeee :)

Sunday, February 10, 2013

happy birthday to me :')

Assalamualaikum korang sume. ape khabar? shat? ermmm. look. hari nie bfdy aku. salu klau bfdy kwn2 aku yang lain msty kua same2 kan ? tp aku tak pun. taktaw nak kate..AR ade ngn aku time bfday aku.. dye yang tman aku.hehe .ermmm.. tapi mne kawan2 aku?hmm. tme kasih korg.. :) aku tak ksh pun.
to AR. trime ksih sbb tman saya. to kawan2 yang wish. trime kasih banyak2..:) loveyoualll forever n ever..hehe ^^

Friday, February 8, 2013

bismillahirahmannirahim... Ya Allah, terima kasih kerana engkau telah melahirkan rasa cinta ini.aku menghargai segala yang telah engkau berikan kepadaku Ya Allah..Ya Allah, andai dia benar adalah jodohku, kau satukan lah hati kami dan bantu lah kami menjalani kehidupan yang lebih baik...Ya Allah, andai dia bukan jodohku, kau kuatkan lah semangat kami untuk menerima takdir yang telah engkau tulis buat kami dan agar kami dapat meneruskan segala urusan kami di dunia ini Ya Allah.. kau bantu lah hambamu ini menjadi insan yang lebih baik.. sesungguhnya. Engkau yang maha mendengar dan maha mengetahui segalanya.. amin..

Monday, February 4, 2013

today at msu :)

hye korg.. hari nie dak2 klas aku diwajibkan pegi msu. kat bwh nie pic yg smpt diambil..


haaa.. tgok.comel tak yg kat sblh aku tuu.. name dye emaa..sbye gak ngn aku. ade bdak2 nakal kat klas pgil ema ni mak aji. haha.. jht btl.. pape pun ema baik sangat :)

untuk awak.


video

haaa.. kalau ade yang salah tulis tu abaikan jela ehhh. main buat je kan. :)

awak...

Assalamualaikum . hyee guys. sihat? hmmm hari niee mood aku tak bape nak baik larr. sbb tu jgk aku ttbe rase nak update blog aku yang dah berhabuk niee.. ermm.. nak tanya nie. pnah tak korg rase skit hati yg teramat sgt kat org yang korg sayang ? ishhh mslh aku skg nie aku mmg sangat lah kuat cmburu kan . lebih2 lagi sbb aku syg kat dyee. hmm smpai aku rase aku tak kuat pun ade. haishhh teruk dah aku nieee.. hehe aku harap sangat yg dye fhm aku. sbb dye pnting :) klau lah dye dpt rase ape aku rase.. kan bagus. ape laa.mintak yang bukan2 plk eh..hehe, ermmm maaf awak, sy tak sekuat yang awak sangka.. :'(  sy tahu sy bukan yang terbaik untuk awak. tapi sy akn cube jadi yang terbaik untuk awak dan hubunga kite niee. kite same2 brusehe ye awak..sy sntiase hargai ape yg dah awak buat untuk sy.. thankss :') 
okey lahhh.. bye korg. gud night :)

Monday, January 21, 2013

happy 2 month :)

assalamualaikum sume ! hyee. ermmm sbnarnye just nak wish HAPPY TWO MONTH for me n AR :)
wahhh btl2 tak sgka. kjp jea da msuk due bln. pejam celik pejam celik je rasenyee.. ni pun dah hmpir nk msuk final.. cuak cuak -,-.  ehh tengok ni. aku n AR ade snap pic skit. haa. tmpat ni tmpat first date ktorg.ttbe je rase nk g sni.. ermmm.. hehe ^^

 haha . muke aku nampak la agak serabut.tp AR ok jea . hehe so doakan yang terbaik untuk ktorg
 yer.. sayang korg. muahhh sikit :* hehe. byee bye :)

Sunday, January 6, 2013

AR :)

assalamualaikum semue ! haii. korg pe kbar ? sht ? wahh lme btl aku tak bkak blog ni.. bersarang juga tgk  td..hehe so hari ni ttbe plak aku rase rajin n ade mse lbih skit aku pun on lerrr.. ^^cter dye sbnrnye kat sni. aku nak knlkan korg sume ngn ehem2 aku..tgok pic dye kat tepi tuu..haaa. korg ade ? law ade pun ade  aku ksah? hehe. so sbnrnye aku nk gtaw nme dye dulu.. AR je laa. ok?? hehe, aku knal AR ni dr member aku dr zaman skola dlu. k taknk cter lbih2 la pasal tu.. :) tapi ktorg pun baru mula date pade 12 november 12. time ni befday AR. waaa. srious dye hnsem. cehhhh.heheheh aku n AR mule on relationship baru2 ni je pada 18 november 12 start tu baru kami knal hati budi masing2.. tp sblum ni mmg aku tak cye yang boleh on relationship ngn AR ni. sbb takut kottt. takut knp ? haa tu aku pun tak sure lahh knpe -,- tp lepas nilai dr dye aku rse aku boleh n aku taw aku akn syg dye. sbb ape. sbb dye sweet la rsenyee..hehe. btl la tu dye sweet n care psl aku n sgt lah kuat perasan, yg paling pnting SENYUM dyeeee. wahh2.sampai tak cukup nafas jgak aku puji dye nihhh. law dye bce niee habis kembng2 hidung :D hehe susah jgk klau dah brcinta ni kn. 24jam nme dye je lahh.. ape2pun aku happy sgt sbb AR boleh fhm aku mcm mne n taw aku mcm mne. thanks :') korg sume doakan kami yea.. insyaAllah aku cube jdkan pkra yg lpas sbgai pgjaran n contoh utk yg skrg. aminnnnn :). cayokkk! ^^

Friday, December 14, 2012

11 dec 2012 :)


Dah lame tak kua sama.. bile kuaa cm nie la jadinyee.. tgh syok2 snap menyenep.. dtg pulak sekumpulan cina dok sblah.. ktorg pun teruskan lah ngn misi n matlamat ktorg, ktorg pun posing sana sini boleh dikatekan sampai tak pandang org kiri kanan jgk lah time brgmbar tuu.sume buat muke dek jeaa.hehe.. last2 sekumpulan cina tu pun mintak nak join skli.. haha ok nsib ktorg tak pandang pelik je time tu. ape2 pun.. happy kua hari niee :)



Sunday, December 11, 2011

kalau lah hidup seindah novel ~

Hidup ? yeaa. penuh dengan teka teki kan?tp tu lahh. sape kite nk ubah takdir kan? just boleh usehe jea lahh.tp klau kite da give up ngn ssuatu tu. msty ssh kte nk mula dr bawah balik.kalau lah hidup kite cam dalam novel kan best. dah tertulis kisah hidup kite n dah tahu yang last2  tu msty happy ending, wlaupun mle2 bnyak derite.. tu lah novel. tp kite tak boleh tulis kisah kite or org tulis kisah kite cm dalam novel.sbb hidup kite sentiasa ada dugaan dan cabaran..dan setiap dugaan dan cabaran tu msty ade hikmahnye kan? segalenye Allah dah tulis tntg hidup kite.. Allah yg maha mgtahui segalenye :). wlau novel tu dapat  mnetapkn satu cerita yang indah.. tapi ia tak dapat melawan takdir Allah...ape2 pun teruskan perjuangan di dunia  dan di akhiran kelak.. insyaAllah.. hidup kne dteruskn okey.. yeahhh ^^

Saturday, November 19, 2011

wedding mila(BFF)

 haha . da kawin kawan aku nihh yea. smoge ko happy hga ank cucu ya kawan . jge laki bbik,jgn cpt naik angin. blmbut ngn suami k?insyaAllah . Allah rstui prkahwinan korg . moge cpt dpt bby keyyy :D syg ko taw<3

Friday, November 11, 2011

nilai sebuah kemaafan~



"MAAF"..satu perkataan yg mudah tp kadang2 mmg sukar untuk kite sebut atau luahkan. Dalam kehidupan kite seharian banyak perkara yang harus kita lalui. Tanpa sedar dalam kite leka menjalani kehidupan seharian kite,kite sering melukakan hati orang2 sekeliling kite,orang2 yg kite syangi ! cukupkah sekadar kite mngucapkan perkataan MAAF?? terubatkan hati org yg kita lukakn? selagi kite bergelar manusia,kesilapan merupakan perkara yg paling sukar untuk dielakkn..Adakalanya ksilapan tu terpaksa kite lakukan  untuk melindungi sesuatu..terpulang pada hati untuk mnilai wajarkah ssuatu kesilapan itu dimaafi.Adakalanya ego perlu diletakkn ke tepi.Dengarlah pada kata hati.mungkin benar dan mungkin tidak.. kpada org2 yg pnah aku sakiti.maaf atas semue ksilapan yg aku lakukan.prcayalah hidup ini tak akan dapat lari dari kesilapan..
ape yg penting adalah belajar dari kesilapan itu agar kite tidak mgulaginya lagi. nilai kemaafan itu sgt dhargai bgi org yg mghrapknnyee.dengan kemaafan org lain jugak takkn mmbuat kamu kcil hati tapi akn mgambarkn ketinggian budi kamu.. renung2kan ~ ^^


seorg wanita dan seorg ibu yg cantik~



Satu hari seorang kecil laki-laki bertanya kepada ibunyaa.. " ibu knpe ibu menangis??"
" Kerana ibu seorang wanita..
Sy tak mgerti..kata si anak.
Ibu hanya memeluknya dan berkata.."dan kamu tak akn pernah mengerti nakk..

_Kemudian anak itu bertanya kpda ayhnyaa knpa ibu selalu menagis tanpa alasan..
" Semua wanita selalu menagis tanpa alasan.. hanya itu yg mampu ayah katakan.
_Anak lelaki itu merasa tidak puas hati dgan jawapan yg tlah diberikan oleh ayahnyaa.dan dia ttp ingin tahu alasan mgapan seorang wanita mngis dan mgapa ibu sering mnagis..

Pada suatu hari anak kcikl itu mimpi bertemu tuhan.dan dia bertanya kpda tuhan.."tuhan,mengapa wanita begitu mudah menangis??

Tuhan berkata "Ketika aku menciptakan seorang wanita..ia diharuskan untuk menjadi seorang yg istimewa"
aku membuat bahunya cukup kuat untuk mnompang dunia..namun,harus ckup lembut untuk memberi knyamanan..
" Aku memberika kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan ank dan menerima penolakkn yg datang dr anak anknyaa."
" Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika org lain menyerah dan mengasuh keluarganya dgan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh"
'' Aku memberinya kekuatan untuk mndukung suaminya ketika suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk mlindugi hatinyaa"
" Aku memberinya kbijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yg baik takkn pernah mnyakiti hati istrinyaa,ttpi kadang2 menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"
" Dan akhirnya aku memberikan 'AIR MATA' untuk dititiskan..ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila2 masa pun yg dia perlukan"
''Ankku.apa kau tahu? kecantikkan seorg wanita bukan lah dari pakaian yg dipakainyaa,bukan juga ssuk tubh yg ditampilkan,atau bgaimana ia mnyisir rambutnyaa."
"kecantikkn seorg wanita harus dilihat dari matanyaa.krana itulah pintu hatinya tmpat dimana hati itu ada.''
Anak laki-laki itu bangun dari tidurnya dan segera pergi  mencari ibunya..akhirnya dia sedar selama ini krana cinta lah alasan seorg ibu sanggup berkorban dan mnitiskan air mata demi ank yg dia cintai..

:: kalian . ingatlah bahawa kita kadang2 tidak mnyedari ada cinta yg benar2 tulus yg ada di skitar kita juga mungkin ada dihadapan kita sekarang.jagan sampai satu hari nanti kita benar2 kehilanggan cinta tersebut.hargailah ia~

artikel : cinta ttg seorg wanita yg cantik(a story of a beautiful woman) ini untuk mgucapkan trima kasih kpda semua wanita dan semua ibu2 yg telah tlus mencintai..teruskan prjuangan anda dlm hidup^^

Wednesday, November 9, 2011



"4" jenis kawan yg perlu dijauhi dlm kate lain takyah kwn la


- (1) kawan yg tamak
die hanye pentingkn diri sendiri.mase kite kaya,senag die dekat.tp masa kita susah,takde duit or sbagainye dye bla gitu ajee. n die akn slalu ungkit kbaikkannye.
- (2) kawan yg hipokrit
di depan kite.amboiii . bukan main baiknyee.mlut manis,hormat kita n puji2 kite konon cm nk ambik hati gituu..:P tp bile kat blakang kite habis 1 kamus die bcrite psl kbrukkn kite,org mcm ni dktogrikan dlm org2 yg talam due muke or tikam blakang kott.
-(3) kawan mengapu
die setuje je ngn ape yg kite lakukn tak kira betul atau salah bende tu.die tak berani menyatakn kebenaran,die tak pnh nak tegur walaupun kite sdang mlakukan kesilapan,hakikatnye die tak jujur n tak ikhlas dgan kite.semue perbuatan seolah2 ade udang di sebalik batu.(mungin ade motif die tersendiri yg kite taktaw)
-(4) kawan yg suke hiburan
die hanya jd kawan kite hanya untu seronok2.die suke ajak kite buat prkare yg tak patut di buat n yg sia2 contohnye cam konsert,clubbing atau melepak tanpa tujuan. dlm fkiran die hanye seronok,seronok n seronok jer.bile kite ajak g wat bende brfaedah or g masjid ke die gelak kan kite. mungkin kate kite tak up lg la atau blom majuu gitu.


~tu adalah 4 perkara yg prlu kita ambil untuk mmlih kawan:)


Ali bin Abi Thalib r.a pernah perkata~
sejahat-jahat kawan adalah kawan yg mnyuruh enkau bermuka2 dan memaksa enkau meminta maaf atau selalu mencari alasan.
Dan wasiat dari Khalifah Umar Abdul Aziz~
jangan engkau bersahabat dengan sahabat yg mana dia begitu berharap kpda engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja.sedangkan apabila masalah dan hajatnya selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan.bersahabatlah dengan org ygmmpunyai ketinggian dlm melakukan kbaikan,memenuhi janji dlm perkara yg benar,memberi prtlongan kpd engkau dan memadai dgn amnh dan sikap brtgungjwbnya trhdp engkau..


jadi,pilihlah kawan yg boleh mencorak hidup anda kpd jln yg benar..good luck ! ^^

sekiranya kaum adam tahuu~~

1 .bila sorang wanita mengatakan dia sdang bersdih,ttpi tidak menitiskan air mata.itu brmakna dia sdang mngis didalam hati..
2. bila dia tak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu memberi masa untuk dia mnenagkan hatinya semula sbelum kamu mngur dgn ucapan maaf.. 
3. wanita sukar nak mencari benda yg dia benci tentang org yg dia sayang(sbb tu ramai wanita yg ptah hati bila hubungan putus di tgah jalan)..
4. sekiranya sorang wanita jatu cinta trhadap lelaki,lelaki tu akan sntiasa ada di fikirannya.walaupun dia sdng kluar dgan lelaki lain..
5. bila lelaki yg dia suka atau cinta mrnung tajam ke dalam matanya,wanita akan cair sperti coklat..
6. wanita mmang sukakan pujian,tetapi tidak tahu macam mana nak trima pujian..
7. jika kamu tak sukakn wanita yg sukakn kamu sparuh mati,tolak cintanya dengan lembut.jangan berkasar sbb ada 1 smagat dlm diri wanita yg kamu tak tahu bila dia buat kptusan dia akn buat apa saja..
8. sekiranya sorang wanita mula mnjauhkn dr stelah kamu mnolak cintanya.biarkan ia sketika,skiranya kamu masih mahu mganggap dirinya kawan.tegur lah scara prlahan2..
9. wanita suka mluahkn apa yg mereka rasa..muzik, puisi, lukisan dan tulisan cara termudah mereka mluahkn rasa hati mereka..
10. jangan sskali mengatakn kpada wanita yg mereka tak berguna atau langsung tak berguna...


:: RENUNG2 KAN LAHH~~

Sunday, October 16, 2011

hari ank 1 mlaysia(bkit jalil)



kenagan bersama chea,mira dan scha... sumpah aku takkn lupe smpai ble2.. bkn sng dpt gosip ngn kowg nihh..lg2 mira..mlutnyee..amboii..hehehe..papepon aku syg kowg lahh..jgn lupe aku yep.hehe<3

Saturday, August 13, 2011

Thursday, August 11, 2011

sedehh kod..:)

BERMULANYA DISINI ~ :)
ada 3 org sahabat si A,si B, dan ci C ..yg tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat..pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali bari bertugas untuk pulang ke rumah..dilihatnya ramai org sedang berkerumun di hadapan lif.rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi..


si A : aduhh..bikin binggung kpale ..lau nk naik tangge larat ke??
si C : aku rase baik kita naik tangge jelah..kite pon taktau bile elektrik akan ada balik..
si A : aku ade 1 idea..kita naik tangge sambil bercerite..tapi kite crite yg sedih2 je lahh..sebab kalau kita cerite yg lawak nanti kite akan terasa sesak nafas sbb kite ktawe..biar kite srius dgar cerite..mereka pon bersetuju..so mereka pon mulalah melangkah kaki menaiki tangga untu ke tingkat 60..si Amula bercerita..
si A : aku mase kecik punye lah sedih dlm sejarah hidup aku..aku membesar tampa bapa..bapaku meninggal semasa aku dalam kandungandr kecil aku..blaa..blaaa..blaa...


punye lah sedih mereka mendegar ceritasi A ..sampai meleleh2..sedar tak sedar mreka dah pon sampai di tinggkat 20..mereka brhnti sekejap..bkn krana penat..ttpi  brhnti untuk lap air mata mereka..kemudian mreka kmbali menaiki tangga sambil si B pula bercerita..
ci B : sjarah hidup aku lagi sedih..semase umur aku 5 tahunkedua ibu bape ku mninggal dunia dalam kemalanganjalan raya..aku dibesarkn oleh abg sukung aku saje yg masetu umurnye br 15 tahun..abg sulung aku tak bersekolah dan die berkerja untuk menyara aku dan adik bradik ku..adek bradik aku ade 4 orang..blaa..bla...blaa.....
sekali lagi mereka brtiga meleleh2 sedih..punyelah lame crita ci B dgan tak sdar mreka dah sampai ke tingkat 55..hanye tinggal 5 tingkat aje lagi..sambil melangkah tangga yg ke 56,si C mula mnyampuk...


si C : alaaaa.korg punye cerite tak sedih lagi..crite aku lagi sedihh punyeee..
si A : kau ade sejarah hidup sedih jugak ke??
si C : emmmmm.mungkin hari ni dalam sejarah..
si B : cerite aje laerrr..kte tgal 4 tingkat jer lagi ni..
si C : aku sedihh sebab...KUNCI RUMAH KITE AKU TERTINGGAL DALAM KERETE..uwaaaa...
moral of the story?jangan angap sjarah hidup kite yg paling sedih..pdhal ade lg insan lain yg mgalami sejarah hidup yg lebih pahit dan pedih... TAMAT :)

apa itu janji

kita sering mendengar tentang ungkapan 'janji melayu' biasenye ungkapan ni mEmbawe kpade maksud yg negatif iaitu merujuk kpde janji yg tidak ditepati..mgpekah boleh trjadi sbegini..adekah benar masyarakat melayu mmg tidak suke mnepati janji?ade juga ppatah melayu brkata'bagai menanam tebu di tepi bibir'. kite msty lah mgambil prhatian krana ia mrujuk kpda org yg suke mnabur janji ttpi tidak suke mnepati..JANJI! adalah satu perkare yg ckup pnting bagi semua org di dunie.janji jgk boleh diketogorikn dengn sumpah.org yg telah mgungkapkn janji sEharusnye mnunaikn dan hndaklah brpgang kpd jnji trsebut..termasuk lah janji kpde kkasih atau jnji2 yg remeh..yg penting janji itu tidak brtentanggan dgan islam..dan tidak mlgar tuntutan islam..

Wednesday, August 10, 2011

apa itu CINTA


Cinta adalah anugrah yg telah Allah s.w.t beri kpd setiap hambanyee..untuk di jaga,di plihara dan cinta juga seharusnya di hargai oleh stiap org..jika kita tidak mghrgai cinta dan tidak tahu apa itu cinta.mudah lah cinta itu hilang..sikit demi sedikit..dan terus pergi..maka lbih baik tidak trlibat untuk bercinta.krna ia akn memudaratkn.cinta juga boleh membuat ssorg itu tahu erti menghargai dan mghormati..tanpa cinta dalam dr juga tidak smpurna lah sseorg tu..maka..hargai lah org yg telah mencintai kita..jgn mempersiakna org yg tulus dan ikhlas mencintai kita.berusahalah mendapatkn cinta yg agung..tidak lupa cinta kepada Allah SWT..ia adalah segala2nya..:)

black magic cake .emm.yummi^^


taon ny bnyak mase..so aku nk try wat kek nie plak lahh..tak sbar..huhu^.^ 
harap jadi lahh kan.da boleh wat nnti msty sng..birthday fmly pown takyah mbzr bli
 kek.buad sndiri jer.habis cte..hehe

Sunday, August 7, 2011

all memory..saat kegilaan brsama..aww


Happy gila sampai tak dpt nak byangkn..kngan yg pling indah dlm mase 2 blan lebih..ptemuaan awl pd 16.5.2011 yg di anggap 1 tekanan mnjadikan 1 kenagan yang terindah dlm dri msing2..hari first datang mnagis je lah keje..yang pelik nak balik pun mnagis.hehehe..berpisahan pade 30.7.2011.. sntiase rindu kat korang sume terutama pade kkwan yg banyak mengubah aku. chea ! ama n mimi ! n yang pnh brkongsi susah n senang ssme.. dak kpde kompeni yannkee dan dorm zubaidah..tak kire mlayu china india..semua dah macam adik bradik..ssh sng brsama,mngis sama,makan sama dan tudur sama..trima kasih semua sbb hadir di kem plkn segari dan TERIMA KASIH KEM SEGARI. puas hati. hehe^.^

Saturday, November 13, 2010

hari graduasi SMKPJ 2010 !♥


Gmbar nie aswad yg ambek..pkai cmra alif hezry..cntik kan ?? huhu mmg best la ary nie.wlaupown agak tak berpuas aty ngn pkaian time graduasi taon nie..pape pun aku dh hbis skolah. k byee...hehhee